Τι είναι οι νότες αρωμάτων;

Όπως και οι άνθρωποι έτσι και κάθε άρωμα έχει τον δικό του χαρακτήρα και “προσωπικότητα”. Ο χαρακτήρας ενός αρώματος αποτελείται από πολλά στρώματα ή στάδια όπως και ο χαρακτήρας του ανθρώπου! Όταν γνωρίζετε κάποιον αποκτάτε κατευθείαν μια εντύπωση για αυτόν και τον χαρακτήρα του, όσο χρόνο αφιερώνεται μαζί του η πρώτη σας εντύπωση μπορεί να αλλάξει ή σε αυτή να προστεθούν περισσότερες πληροφορίες για τον χαρακτήρα του! Αφότου έχετε περάσει αρκετό διάστημα μαζί του μπορείτε να αποφανθείτε στο τέλος για αυτόν και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας ή την τελική σας γνώμη. Στα αρώματα αυτά τα ¨στάδια” γνωριμίας με βάση τον χρόνο, τον παίζουν οι νότες του αρώματος !Οι νότες των αρωμάτων χωρίζοντε σε 3 βασικές κατηγορίες!

Νότες κορυφής

Η πρώτη κατηγορία ή το ανώτερο στρώμα είναι οι νότες κορυφής! Οι νότες κορυφής τείνουν να είναι οι πιο εντυπωσιακές, ασυνήθιστες νότες είναι η πρώτη μυρωδιά που θα σας βγάλει το άρωμα αφότου το ψεκάσετε πάνω σας συνήθως οι άλλοι δεν θα προλάβουν να μυρίσουν τις νότες κορυφής! Οι νότες κορυφής συνήθως δεν διαρκούν παραπάνω από 15-30 λεπτά και αποτελούν την πρώτη σας “επαφή” με το άρωμα σας!

Νότες “καρδίας” μεσαίες νότες

Οι μεσαίες νότες ή αλλιώς νότες καρδίας είναι το κέντρο του αρώματος, τις αντιλαμβανόμαστε λίγο πριν εξασθενίσουν οι νότες κορυφής! Αυτός ο κύκλος του αρώματος διαρκεί περίπου από 2 μέχρι 3 ώρες και είναι αυτός που δείχνει τον “χαρακτήρα” του!

Νότες βάσης

Οι νότες βάσης αποτελούν τα πιο σταθερά συστατικά του αρώματος! Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα στρώματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια! Τα συστατικά αυτά είναι λιγότερα πτητικά, για αυτό και αναδίδονται στο δέρμα μετά από αρκετή ώρα! Σε κάποια αρώματα οι νότες βάσης κρατάνε μέχρι και δέκα ή περισσότερες ώρες! Στην ουσία οι νότες βάσης αποτελούν το τελευταίο στάδιο του αρώματος ολοκληρώνοντας το!