Τι είναι τα Niche Αρώματα;

Τα Niche αρώματα είναι αρώματα που δημιουργούνται από μικρές, ανεξάρτητες εταιρείες ή μεμονωμένους αρωματοποιούς. Συχνά παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας και σπάνια συστατικά τα οποία δεν είναι ευρέως διαθέσιμα! Τα αρώματα Niche έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν ένα συγκεκριμένο κοινό ή μια αγορά “niche”, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι πιο μοναδικά και διακριτικά από τα αρώματα μαζικής παραγωγής.

Τα Niche αρώματα δημιουργούνται συχνά με ένα συγκεκριμένο θέμα ή ιδέα στο μυαλό και μπορεί να είναι εμπνευσμένα από οτιδήποτε πχ από μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή από μια ιστορική εποχή! Μπορεί επίσης να είναι πιο ακριβά από τα κύρια αρώματα λόγω των υψηλότερων ποιοτικών συστατικών τους και της διαδικασίας παραγωγής μικρής κλίμακας.

Πολλοί λάτρεις των αρωμάτων αναζητούν εξειδικευμένα αρώματα επειδή προσφέρουν κάτι διαφορετικό και πιο αποκλειστικό από αυτό που διατίθεται στα πολυκαταστήματα. Τα αρώματα Niche μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα περιζήτητα από συλλέκτες και από ανθρώπους που είναι γνώστες των αρωμάτων!