Η ιστορία του οίκου αρωμάτων Azzaro

Ο οίκος αρωμάτων Azzaro φημίζεται εδώ και πολλά χρόνια για τα υψηλής ποιότητας αρώματα του. Η μάρκα ιδρύθηκε από τον Loris Azzaro, έναν ταλαντούχο σχεδιαστή και καλλιτέχνη που είχε πάθος να δημιουργεί πολυτελή και μοναδικά αρώματα που θα αιχμαλώτιζαν την ουσία των σχεδίων του!

Ο Loris Azzaro γεννήθηκε στην Τυνησία το 1933 και αργότερα μετακόμισε στο Παρίσι για να σπουδάσει μόδα. Το 1962, ξεκίνησε τον δικό του οίκο μόδας, ο οποίος κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα για τα λαμπερά και τολμηρά του σχέδια. Ωστόσο, το πραγματικό πάθος του Azzaro ήταν τα αρώματα και έτσι άρχισε να κάνει τα πρώτα βήματα του στον χώρο της αρωματοποιίας την δεκαετία του 1970.

Το πρώτο άρωμα της μάρκας, το Azzaro Couture κυκλοφόρησε το 1975 και έγινε γρήγορα επιτυχία. Το άρωμα ήταν ένα μείγμα από λουλουδένιες και ξυλώδεις νότες, με μια νότα μπαχαρικών, και αποτύπωνε τέλεια το πολυτελές και κομψό πνεύμα της μάρκας Azzaro. Με τα χρόνια o Loris Azzaro συνέχισε να δημιουργεί νέα αρώματα, το καθένα πιο μοναδικό και σαγηνευτικό από το προηγούμενο!

Το 1996, ο Azzaro πέθανε, αλλά η κληρονομιά του έζησε μέσω της επωνυμίας του και των αρωμάτων Azzaro που δημιούργησε. Σήμερα ο οίκος αρωμάτων Azzaro ανήκει στον Όμιλο Clarins, ο οποίος συνεχίζει να υποστηρίζει τη δέσμευση της μάρκας για ποιότητα και καινοτομία.