Τα πάντα για τον οίκο αρωμάτων Lancome

Η Lancôme είναι ένας γαλλικός οίκος πολυτελών αρωμάτων που ιδρύθηκε το 1935 από τον Armand Petitjean. Έκτοτε, η μάρκα έχει γίνει παγκόσμιο σύμβολο πολυτέλειας, προσφέροντας μεγάλη γκάμα προϊόντων περιποίησης, μακιγιάζ και αρωμάτων υψηλής ποιότητας.

Η ιστορία της Lancôme είναι γεμάτη γαλλική κομψότητα και ομορφιά. Ο ιδρυτής της, Armand Petitjean, ήταν ένας οραματιστής που είχε ως στόχο να δημιουργήσει μια μάρκα που θα αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα και τη γοητεία της γαλλικής κουλτούρας. Ονόμασε τη μάρκα από τα ερείπια ενός κάστρου, το Le Château de Lancosme, που είχε επισκεφτεί στη γαλλική ύπαιθρο.

Από την αρχή, η Lancôme έχει δεσμευτεί να δημιουργεί αρώματα υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας τα καλύτερα συστατικά. Το πρώτο άρωμα της μάρκας, Conquête, κυκλοφόρησε το 1935 και ακολούθησε μια σειρά επιτυχημένων αρωμάτων όπως τα Tropiques, Kypre και Magie. Τα αρώματα της Lancôme κέρδισαν γρήγορα τη φήμη για τις μοναδικές τους μυρωδιές και την εκλεπτυσμένη συσκευασία τους.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Lancôme συνέχισε να καινοτομεί και να επεκτείνει τις σειρές προϊόντων της. Το πρώτο προϊόν περιποίησης της μάρκας, Nutrix, κυκλοφόρησε το 1936 και το εμβληματικό lip gloss Juicy Tubes παρουσιάστηκε το 2000. Σήμερα, η Lancôme προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων περιποίησης δέρματος, μακιγιάζ και αρωμάτων που είναι αγαπητά στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Τα αρώματα της μάρκας δημιουργούνται από μερικούς από τους κορυφαίους αρωματοποιούς στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Jacques Cavallier, Olivier Polge και Dominique Ropion. Κάθε άρωμα έχει σχεδιαστεί για να προκαλεί ένα συγκεκριμένο συναίσθημα ή ανάμνηση, με αρώματα που κυμαίνονται από λουλουδάτα και φρουτώδη έως ξυλώδη και πικάντικα.

Ένα από τα πιο δημοφιλή αρώματα της Lancôme είναι το La Vie Εst Belle, το οποίο κυκλοφόρησε το 2012. Το άρωμα, που σημαίνει «η ζωή είναι όμορφη» στα γαλλικά, περιέχει νότες ίριδας, πατσουλί και γκουρμέ, δημιουργώντας ένα ζεστό και αισθησιακό άρωμα. Το La Vie est Belle έγινε γρήγορα best-seller και έκτοτε ακολούθησαν αρκετές επιτυχημένες πλευρές, όπως το La Vie est Belle Intensément και το La Vie est Belle En Rose.